Counseling

Als je het prettig vindt, kun je eerst kiezen voor een kennismakingsgesprek. We maken kennis met elkaar en we bespreken in ‘aanzet ’ het probleem en/of de vraag waar je mee zit. Het is ook voor jou belangrijk om te kijken of jij je op je gemak voelt bij mij.

In de eerste fase van het counselingtraject gaan we praten over het probleem of de problemen waar je mee zit. Daarna gaan we een laagje dieper door te kijken waar het probleem vandaan komt. In de laatste fase gaan we oplossingsgericht aan de slag met doelen en strategieën zodat je meer grip zult ervaren en positiever naar de toekomst kunt kijken.

Een counselingtraject duurt relatief kort, gemiddeld tussen de 5 en 8 sessies, maar kan ook korter of langer zijn. Dit is volledig afhankelijk van het probleem, de vraag en de omstandigheden. Een sessie zal een uur duren. Tijdens jouw traject ben ik jouw klankbord. Dat is belangrijk, want ondanks dat verbetering positief is, blijkt verandering soms angsten op te roepen. Ik ben me hier zeer van bewust en zal jou hierin begeleiden.

Ik hoop dat je mij het vertrouwen schenkt om jou te mogen helpen in jouw reis naar een positievere, zinvolle toekomst met meer grip en zelfinzicht.

Boom-water

(If you change the way you look at things, the things you look at change……)